Tarvitset nämä kolme ravintolisää arkesi tueksi

Meidän on hyväksyttävä, että maaperän köyhtymisen vuoksi tietyt ravintoaineet on poimittava purkista.

Emme saa enää kaikkea sitä mitä tarvitsemme edes puhtaasta ruoasta.

Lisäravinteiden suuresta valikoimasta on haastavaa hahmottaa, mitkä tuotteet tulevat todellisuudessa tarpeeseen.

Huolimatta siitä kuinka monipuolisesti syöt, tarvitset näiden kolmen ravintolisän apua aivojesi ja suolistosi tasapainon tueksi.

200 mikrogrammaa D-vitamiinia

D-vitamiini osallistuu kehossa solujen toimintaan ja kehittää kudoksia. Sanotaan jopa, että se on kehon oma sytostaatti eli se valvoo solujen jakautumista.

Lisäksi D-vitamiini on oleellinen tekijä kalsiumin imeyttämisessä – eivät esimerkiksi maitotuotteet.

Kuulostaako määrä suurelta? Nykypäivän suositukset D-vitamiinien annostuksissa eivät vastaa nykyihmisen tarpeisiin. Jos määrä epäilyttää, voit käydä mittaamassa arvosi hyvin kätevästi esimerkiksi resonanssilaitteilla. Verikoetta ei tähän tarvita.

D-vitamiinista kesäisin pidettävät tauot eivät myöskään ole perusteltuja aikuisilla, vaan vitamiinia tarvitaan ympäri vuoden.

 

Rasvahapot

Koko kehon solut tarvitsevat oikeanlaisia rasvoja omaan aineenvaihduntaansa eli solukalvon toimintaan. Lisäksi aivojen toiminta perustuu oikeisiin rasvoihin – eli aivojen kemia on rasvojen varassa. 

Ilman rasvaa aivot alkavat härskiintymään.

Rasvahappojen osalta on tärkeää valita omega-valmiste, jossa rasvat ovat oikeassa suhteessa keskenään. Nykyään haasteena on tuotteiden epäpuhtauksien lisäksi se, että eri omegat ovat väärässä suhteessa ja EPA/DHA -suhdeluku vaihtelee.

Valitse tuote joka sisältää vain omega-3-rasvahappoa, ja EPA/DHA milligrammojen tulee olla yhteensä yhdessä kapselissa vähintään 700mg – mielummin jopa 1000mg.

Oikea annostus riippuu valitusta tuotteesta sekä ihmisen koosta ja historiasta. Omega-6-rasvahappoa ei tarvitse ottaa lisäravinteena.

Suosittelemme nauttimaan omegan kapselina, sillä se on yleensä vatsaystävällisempi vaihtoehto. Lisäksi oikean annoksen arvioiminen voi olla haastavampaa kun vitamiini on nestemäisenä – eikä rasvan juominen välttämättä ole paras vaihtoehto kehollesi.

 

Probiootit

Probiootit ovat suoliston huollon perustaa. Ne pitävät suoliston flooran tasapainossa ja vaikuttavat myös esimerkiksi serotoniinin tuotantoon suolistossa, joka on puolestaan suoraa ”energiaa” aivoille.

Eli aivo-suolipaketti yhdessä kunniaan! Suosittelenkin aina ensin suoliston puhdistamista tai vahvistamista (tämän taustaa löydät tästä aiemmasta blogitekstistämme).

Probioottien valinnassa kannattaa tarkastella tuotteen rikkautta ja puhtautta. Sillä rikkaammat tuotteet ovat kalliimpia, voit välillä vahvistaa suolistoasi ottamalla kuurin rikkaampaa probioottia – ja sitten taas palata jokapäiväisessä käytössä perustuotteen pariin.

Kun suoli on puhdistettu ja vahva, melkein mikä tahansa luontaistuote-probiootti riittää arkikäyttöön.

 


Näkökulmani suositella ravintolisiä perustuu ainoastaan siihen faktaan, että elämme köyhässä ravintomaailmassa. 

Meidän on löydettävä tapoja selvitä nykyhaasteista ja nöyrryttävä siihen, että tarvitsemme ravintoa purkista. Tiedän, että tämä on monelle suurikin haaste hyväksyä, sillä olemme oppineet, että monipuolinen ravinto takaa terveytemme.

Lisäksi koko kehon toimivuuden osalta on syytä tarkastaa myös kehosi happo-emästasapaino sekä vitamiinien tarve.

Lähihistoriasi kertoo siitä, tarvitseeko annostuksiin hetkellisesti tehdä muutoksia, jotta saamme kehosi varastot täytettyä. Suosittelen aina konsultointia sinun kehosi tarpeiden selvittämiseksi.

Muistathan, että kuten ravinnon – myös käytettyjen ravintolisienkin tulee olla puhtaita! 

Voi hyvin,
Teresa

 

Teresa Sepponen on Method Pisara® -terveyskonseptin kehittäjä, Terveysklinikka Pisaran perustaja, funktionaalisen lääketieteen sairaanhoitaja, valmentaja ja mentori.

VARAA TÄÄLTÄ AIKA NÄYTEHOITOON TAI ILMAISEEN KONSULTAATIOOMME !

 

”Olemme unohtaneet vanhat vuosituhansia tunnetut totuudet fysiologiasta ja maailmankaikkeudesta. Haluan toimia solujen tulkkina, sillä ne eivät valehtele. Mielemme ja ulkokuoremme paljastavat solujen todellisen tilan ja lopulta sairastuvat ilman puhdasta kehoa. Minua kiinnostaa miten tätä mielenkiintoista ja humoristista elämän peliä pelataan. Haluan auttaa ja tuoda oppimani tiedon kaikille, jotka haluavat löytää oman terveyspotentiaalinsa.”

– Teresa Sepponen