Mitä epigenetiikka on?

Epigenetiikkaa kutsutaan uudeksi biologiaksi. Sen mukaan ympäristö vaikuttaa solun toimintaan. Meidän toimintaamme ei säätele siis pelkästään DNA, vaan kaikki kokemukset (niin tietoiset kuin tiedostamattomat) ovat kaikki tallentuneet soluihimme koodeina (solumuisti). Nämä koodit solumuistissa vaikuttavat kehomme ja mielemme toimintaan. Epigeneettinen periytyminen tarkoittaa perinnöllisen tiedon siirtoa solun tai eliön jälkeläiselle ilman, että perinnöllinen tieto on koodattuna DNA:n tai RNA:n sekvenssiin. Epigeneettisen periytymisen vuoksi saman geneettisen informaation sisältävät solut voivat jakautumisten myötä erilaistua ja toimia hyvin eri tavoin. Sana epigeneesi (kreik. επί ’päällä’ + γένεσις ’syntyperä’) tarkoittaa solukkojen kehittymistä erilaistumattomasta kudoksesta. Jopa Charles Darwin myönsi elämänsä loppupuolella, että ainoa virhe hänen teoriassaan on ollut se, että hän ei ottanut ympäristön vaikutusta soluun huomioon tutkimuksissaan.


Epigenetiikka on oleellinen tekijä korjatessa kunkin henkilön terveyttä ja toiminnallista kykyä. Solumuisti voi yksistään olla sairastumisen takana. Kehon ja mielen menestyminen (Method Pisara®:n tavoite) ei mahdollistu pelkästään oikean ja puhtaan ravinnon kautta, vaan haitalliset koodit pitää myös purkaa. Nämä koodit laukaisevat elimistössämme stressisignaalin ja tämä jatkuessaan sairastuttaa. Nykytutkimukset osoittavat, että lähes kaikkien sairauksien takana on stressi, josta suurin osa on tiedostamatonta (90 %). Solututkija, lääkäri ja professori Bruce Lipton on tuotteliain ja kuuluisin nykypäivän epigenetiikan tutkijoista (Harvard, Yale). Hänen mukaansa 95 % kaikista sairauksista on stressin aiheuttamaa ja vain 5 % on geneettisen syyn aiheuttamaa.
Ihmisen hoitaminen nykypäivän haasteissa vaatii epigenetiikan huomioimisen. Se on tulevaisuuden lääketiedettä ja kuten professori (Stanford) ja Nobel-palkinnon voittaja Willian Tiller tunnustaa: ”Tulevaisuuden lääketiede perustuu energian hallintaan kehossa.”


Solutason toiminta kehossa on kaiken perusta. Emme voi olettaa, että muutamilla korjaavilla ohjeistuksilla muuttaisimme oleellisen toiminnan. Mikäli solujemme oma aineenvaihdunta ei toimi, koko keho ei toimi. Method Pisara® ratkaisee tätä kehon perustavaa toimintaa. Kun saamme yksittäisen solun toiminnan kuntoon, koko kehon toiminta ja sen erilainen kuntouttaminen, ”virittäminen” mahdollistuu. Tunnemme solutason fysiologiaa ja sen, miten ne haluaisivat meidän tekevän ja elävän.


”Näen ihmisen kehon pienenä työläisyhteisönä. Se on tehdas, jonka kuuliaiset työläiset työskentelevät korkealla moraalilla johtajaa palvellen. Kysymys kuuluukin, millainen johtaja sinä olet omalle tehtaallesi?” Teresa Sepponen


Method Pisara® on epigenetiikan ruumiillistuma. Palvelujemme avulla pääsemme konkreettisella tasolla vaikuttamaan kehomme solujen toimintaan. Vahvat muutokset missä tahansa hoidossamme perustuu mahdollisuuteen käsitellä kudoksia syvältä ja oikeilla asetuksilla. Palvelujemme takana on pitkä pioneerityöskentely ja ne eroavat vahvasti muista kilpailevista palvelutuotteista.


Oletko hyvinvoinnin ammattilainen? Kiinnostuitko Method Pisara® -yrittäjyydestä? Ota meihin yhteyttä!

VARAA AIKA NÄYTEHOITOON TAI ILMAISEEN KONSULTAATIOON !

Mitä epigenetiikka on?