Epigenetiikka ohjaa käytöstäsi
Epigenetiikkaa kutsutaan uudeksi biologiaksi, ja sen mukaan ympäristö vaikuttaa solujen toimintaan. Miten epigenetiikka voi auttaa sinua ylläpitämään terveyttä?
Soluilla on muisti
Epigenetiikan tieteenalan mukaan ajatukset vaikuttavat kehon toimintaan ja terveyteen. Toimintaamme ei säätele pelkästään DNA, vaan biologiaamme ohjaavat vahvasti solun ulkopuolelta tulevat viestit.
Kaikki kokemuksemme – niin tietoiset kuin tiedostomattomat – ovat tallentuneet soluihimme koodeina. Ne ovat kuin valokuvia solujen muistissa, jotka vaikuttavat kehon ja mielen toimintaan.
Epigeneettinen periytyminen tarkoittaa perinnöllisen tiedon siirtoa solun tai eliön jälkeläiselle ilman, että perinnöllinen tieto on koodattuna DNA:n tai RNA:n sekvenssiin. Epigeneettisen periytymisen vuoksi saman geneettisen informaation sisältävät solut voivat jakautumisten myötä erilaistua ja toimia hyvin eri tavoin. Siksi se mitä soluissamme on muistissa voi selittää terveyttä tai sairastumista.
Ihmisen hoitaminen nykypäivän haasteissa vaatii epigenetiikan huomioimisen. Se on tulevaisuuden lääketiedettä ja kuten Stanfordin yliopiston professori ja Nobel-palkinnon voittaja Willian Tiller tunnustaa:
”Tulevaisuuden lääketiede perustuu energian hallintaan kehossa.”
Jopa Charles Darwin myönsi elämänsä loppupuolella, että ainoa virhe hänen teoriassaan on ollut se, että hän ei ottanut ympäristön vaikutusta soluun huomioon tutkimuksissaan.
Epigenetiikka ja terveys
Epigenetiikka on oleellinen tekijä korjatessa kunkin henkilön terveyttä ja toiminnallista kykyä, sillä solujen kuormitus voi olla sairastumisen takana.
Solujen suurin kuormittaja on nykyihmisen kiireinen elämäntyyli, sekä siihen liittyvä stressi, väsymys ja riittämättömyyden tunne, jotka kuormittavat kehoa ja mieltä. Kuormitus voi ilmetä edelleen fyysisenä ja henkisenä pahoinvointina, jonka tyypillisimpiä oireita ovat unettomuus, masennus, jaksamisen haasteet, selkävaivat, selluliitin kertyminen kehoon, kilpirauhasen toimintahäiriöt sekä erilaiset iho- ja suolisto-ongelmat.
Itseasiassa nykytutkimukset osoittavat, että lähes kaikkien sairauksien takana on stressi, josta suurin osa on tiedostamatonta (90%).
Solututkija, lääkäri ja professori Bruce Lipton on tuotteliain ja kuuluisin nykypäivän epigenetiikan tutkijoista (Harvardin ja Yalen yliopistot). Hänen mukaansa 95% kaikista sairauksista on stressin aiheuttamaa ja vain 5% on geneettisen syyn aiheuttamaa.
Siksi heittäytyminen perinnöllisten sairauksien vietäväksi tuntuu enemmän alistumiselta aiheeseen kuin itse faktaan, jonka perusteella sairastuisi.
Oleellisempi tekijä näiden sairastumisien takana taitaakin olla pelko ja jännite siitä, että sairastut. Mielen voima on vahva ja voit jopa tilata itsellesi sairastumisen tiedostamattomasti, yhtälailla kuin tilata parantumisen.
Stressi kuriin solutasolta
Kehon ja mielen menestyminen – ja pelkkä stressitason laskeminen – ei kuitenkaan mahdollistu pelkästään levon, liikunnan tai oikean ja puhtaan ravinnon kautta, vaan haitalliset koodit solujen muistissa pitää myös huomioida. Nämä koodit laukaisevat aina uudelleen elimistön stressisignaalin.
Jokaisen sairauden takana on stressi ja puhjennut sairaus itsessään paljastaa stressin aiheen. Parantavista tai oireita lieventävistä hoidoista huolimatta ihminen voi joko sairastua uudestaan tai oireet eivät pysy kurissa. Miksi? Voisiko olla niin, että itse oiretta on hoidettu, mutta ei syytä sen taustalla. Koodi on yhä soluissa ja sen laukaisema stressisignaali vaikuttaa edelleen.
Solujen aineenvaihdunta kuntoon
Solutason toiminta kehossamme on kaiken perusta. Emme voi olettaa, että muutamilla korjaavilla liikkeillä muuttaisimme oleellisen suunnan.
Mikäli solujemme oma aineenvaihdunta ei toimi, koko keho ei toimi ja siltä ei voi odottaa normaalitason tuloksia.
Method Pisara ratkaisee tätä kehon perustavaa toimintaa. Kun saamme yksittäisen solun toiminnan kuntoon, koko kehon toiminta ja sen erilainen kuntouttaminen,”virittäminen” mahdollistuu. Tunnemme solutason fysiologiaa ja sen, mitä solut haluavat meidän tekevän ja miten ne haluavat meidän elävän.
Näen ihmisen kehon pienenä työläisyhteisönä. Se on tehdas, jonka kuuliaiset työläiset työskentelevät korkealla moraalilla johtajaa palvellen. Kysymys kuuluukin, millainen johtaja sinä olet omalle tehtaallesi?
– Teresa
VARAA TÄÄLTÄ AIKA NÄYTEHOITOON TAI ILMAISEEN KONSULTAATIOOMME !