Saavatko solusi käyttöön sen mitä syöt?

Kokeilitko jo detoxia? Kehosi tarvitsee puhdistautumista – Ei tyhjentäytymistä!

Näin vuoden epävirallisena “detox-sesonkina” moni herää ajatukseen uudesta alusta ja elimistön puhdistamisesta.

Oli puhdistautumisen motivaationa sitten tähtäimessä oleva kevyempi olo tai vaikka ihon heleyttäminen, detox ja puhdistautuminen tulevat myös fysiologisesti aika ajoin tarpeeseen kehollemme.

 

Suolistosi kaipaa puhdistumista

Meiltä jää usein muistamatta, että samalla kun kohtaamme päivittäin suuren määrän aivojamme kuormittavia ärsykkeitä – myös suolistomme kuormittuu. Yhä alkukantainen kehomme on suurten haasteiden edessä, kun päivittäin ravintomme mukana suolistoon kulkeutuu ainesosia, joita kehomme ei ymmärrä eikä pysty hajottamaan.

 

Pelkkä tyhjennys ei tuota kehollesi pitkäaikaista hyötyä

Detox yleensä yhdistetään paastoamiseen ja suolen tyhjentämiseen jonkin juotavan aineen avulla. Määrittelen nyt detoxin tässä yhteydessä suolen puhdistamiseksi kuonakertymistä ja avaan aihetta tämän määrityksen mukaisesti kehomme – suolistomme – näkökulmasta.

Vaikka söisit pääsääntöisesti puhdasta (luomu-) ravintoa, suolistoosi kulkeutuu sinne aina kuitenkin myös prosessoituja ja synteettisiä ainesosia. Sitä seuraa se, että käytännössä etenemme aina tilanteeseen, jossa suolen imeytymispinta-ala peittyy kuonasta.

Kuonan seurauksesta suolistolle ominainen aaltomainen supistusliike – peristaltiikka – kärsii, ja ravintoaineet eivät pääse täysin imeytymään vereen. Suoliston floora muuttuu väistämättä epähyödylliseksi.

Kuitenkaan pelkkä suolen tyhjentävä detox-kuuri ei yllä poistamaan suolen sisäpintaa kuonasta. Jotta “detox” olisi riittävän kokonaisvaltainen, tulisi sen samalla vahvistaa limakalvoja, puhdistaa imeytymispinta-alaa ja flooraa sekä auttaa pitämään yllä hyvää suolen toimintaa.

 

Älä päädy harhateille hyvinvointia tavoitellessa!

Olkaapa siis tarkkoina, mitä detoxilta haette ja miten pääsette haluttuun lopputulokseen. Kohtaan usein asiakkaita terveysklinikallamme, jotka olettavat että suolisto puhdistuu kokonaisuudessaan millä tahansa detox-kuurilla.

Puhdas ja vahva suolisto mahdollistavat ravinnon hyvien ja hyödyllisten ravintoaineiden imeytymisen vereen – ja myös aivosi kiittävät terveestä suolistosta!

 

Mahdollistatko sinä ravinteiden kulkeutumisen solutasolle asti?

Suolen imeytymispinnan on siis oltava kunnossa, jotta ravinteet pääsevät kulkeutumaan kehoosi. Mutta miten varmistaa se että solusi saavat kaiken sen hyvän mitä syöt? Se vaatii myös veresi ja lymfajärjestelmäsi tilan selvittämistä, josta voit lukea lisää täältä.

Onnistunutta ja toimivaa vuoden alkua sinun kehollesi!

Voi hyvin,
Teresa

 

Teresa Sepponen on Method Pisara® -terveyskonseptin kehittäjä, Terveysklinikka Pisaran perustaja, funktionaalisen lääketieteen sairaanhoitaja, valmentaja ja mentori.

VARAA AIKA NÄYTEHOITOON TAI ILMAISEEN KONSULTAATIOON!
VALMENNUKSISTA TYÖKALUJA OMAAN HYVINVOINTIIN!
 

”Olemme unohtaneet vanhat vuosituhansia tunnetut totuudet fysiologiasta ja maailmankaikkeudesta. Haluan toimia solujen tulkkina, sillä ne eivät valehtele. Mielemme ja ulkokuoremme paljastavat solujen todellisen tilan ja lopulta sairastuvat ilman puhdasta kehoa. Minua kiinnostaa miten tätä mielenkiintoista ja humoristista elämän peliä pelataan. Haluan auttaa ja tuoda oppimani tiedon kaikille, jotka haluavat löytää oman terveyspotentiaalinsa.”

– Teresa Sepponen