Onko kehosi jätehuolto kunnossa?

Toimiva aineenvaihdunta on kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin perusta. Miten tunnistat onko kehosi jätehuoltojärjestelmä päässyt ylikuormittumaan?

Se mitä syöt, vaikuttaa lähes välittömästi sen hetkiseen verenkuvaasi. Nykyhetkessä haasteemme on se, että me syömme asioita mitä yhä alkukantainen kehomme luokittelee jätteeksi.

Epäpuhtaasta ruokavaliostamme johtuen verenkierron kanssa yhteistyössä toimiva kuljetusjärjestelmämme, lymfa- eli imunestejärjestelmä, täyttyy ja jopa tukkeutuu jätteen määrästä. Rakenteltaan heikko imusuonistomme ei kykene pitämään sisältöä suonistossa täyttyessään – ja siitä syystä kehomme jätevarannot tihkuvat suoniston läpi jääden pehmytkudoksiimme kuhmuraiseksi kuonaksi.

Ajaudumme verilymfa-ähkyyn, eli kehomme ei pysty käsittelemään sitä jätteen määrää, mille sen altistamme.

 

Kärsitkö hapenpuutteesta?

Lymfajärjestelmäsi ensisijainen tehtävä on poistaa solujen tuottamaa jätettä pois kehosta. Kun kuona ei liiku pois kehosta ja tukkeutuu suonistoon, mikään ei kulje kehossasi toivotulla tavalla soluillesi asti – ei edes happi.

Hapenpuute vaikuttaa suoraan solujen toimintaan ja rasva-aineenvaihduntaan. Solut alkavat kärsimään kauttaaltaan puutostiloista, kun ne eivät saa riittävästi happea ja ravintoa. Tämä aiheuttaa puolestaan haasteita sisäelinten toiminnalle.

Kuonan kertyminen on siis soluillesi paljon merkittävämpi haaste, kuin ainoastaan esteettinen ongelma. Esimerkiksi kuonakertymä nimeltä selluliitti voi tuottaa terveydellesi enemmän haastetta kuin itse esteettinen ongelma – mikä voi taas vaivata enemmän mieltäsi.

 

Aloita solujesi siivousprojekti!

Puhtaan ravinnon merkitys on oleellinen terveydelle ja puhtaalle verelle, mutta myös sille, että lymfajärjestelmämme kykenee toimimaan kehosi jätehuoltajana.

Meidän on hyväksyttävä se tosiasia, että ravintomme on sekä köyhtynyt että pilaantunut. Kehomme ei tunnista kaikkea sitä säilöntäaineiden, lisäaineiden ja prosessoidun ruoan määrää, jolle altistamme kehomme eli solumme.

Jos haluat keskittyä tukemaan jatkossa solujesi toimintaa, tulee ensin huolehtia siitä että terveytesi pohjatyöt ovat hallussa. Terveyden perusaskeleisiin kuuluvat alkuvaiheessa riittävä puhtaan veden tasainen juominen, säännöllinen ruokarytmitys sekä riittävä lihashuolto.

Kun nämä tekijät saadaan tasapainoon ja normaaliksi osaksi terveydenhuoltoasi, päästään keskittymään veresi ja lymfasi siivoamiseen sekä solujesi riittävän hapensaannin takaamiseen esimerkiksi lymfaterapian ja happirikkaiden lisäravinteiden avulla.

 

Suosittelemme kääntymään aina ammattilaisen puoleen aineenvaihduntasi tilan arviomiseksi, mutta tässä sinulle kolme nopeaa keinoa solujesi mahdollisen ähkytilan kartoittamiseksi:

 

  • Kirjoita syömistäsi ruoka-aineista päiväkirjaa yhden päivän ajan ja pohdiskele päivän jälkeen: Tiedätkö kaiken ruokasi alkuperän? Onko päivän ruokavalioosi sisältynyt säilöntäaineita tai lisäaineita? Älä keskity määriin vaan ruoan alkuperään ja sisältöön. Miten arvioisit, pystyykö kehosi hyödyntämään kaiken mitä syöt?

 

  • Huomaatko kehossasi selluliittia tai kuhmuraista pintaa esimerkiksi reisien tai vatsan seudulla? Nämä muutokset kehossasi eivät ole ainoastaan esteettisiä ongelmia, vaan terveyshaittoja.

 

  • Onko sinulla ollut happivajeen tunnetta lähiaikoina? Vaikka mielesi ei tunnistaisi kehosi kokemia haasteita, aivosi tuntevat kehosi puutostilat.

 

Toivon soluillesi ja samalla kehollesi happirikkaita hetkiä! Herättikö blogitekstini kysymyksiä tai ajatuksia?

Voi hyvin,
Teresa

 

Teresa Sepponen on Method Pisara® -terveyskonseptin kehittäjä, Terveysklinikka Pisaran perustaja, funktionaalisen lääketieteen sairaanhoitaja, valmentaja ja mentori.

VARAA TÄÄLTÄ AIKA NÄYTEHOITOON TAI ILMAISEEN KONSULTAATIOOMME !

 

”Olemme unohtaneet vanhat vuosituhansia tunnetut totuudet fysiologiasta ja maailmankaikkeudesta. Haluan toimia solujen tulkkina, sillä ne eivät valehtele. Mielemme ja ulkokuoremme paljastavat solujen todellisen tilan ja lopulta sairastuvat ilman puhdasta kehoa. Minua kiinnostaa miten tätä mielenkiintoista ja humoristista elämän peliä pelataan. Haluan auttaa ja tuoda oppimani tiedon kaikille, jotka haluavat löytää oman terveyspotentiaalinsa.”

– Teresa Sepponen