Mitä selluliitti on?

Selluliitti syntyy, kun soluaineenvaihdunta häiriintyy. Samalla rasvasolut turpoavat mm. huonon aineenvaihdunnan, elintapojen ja hormonien epätasapainon seurauksena. Ihonalainen rasva ja kuona kertyy sidekudoksen väleihin.

Selluliittia voi muodostua kaiken kokoisille ja ikäisille naisille ja miehille. Koska naisten rasvasolut ovat suurempia ja erimuotoisia, selluliitti on yleinen vaiva varsinkin naisilla. Taustalla voi olla niin elintavat, stressi, lihasjumit kuin hormonitoiminnasta johtuva sidekudoksen veltostuminen. Useiden tekijöiden seurauksena kuonaa ja rasvaa pakkautuu kudoksiin, ja lymfasuonien virtauksen heikentyessä kuona-aineenvaihdunta hidastuu.

Selluliittia voi erityisesti alkuvaiheessa hoitaa vielä elintapamuutoksilla, mutta sidekudoksen löystyessä ja selluliitin varastoiduttua vaaditaan ulkopuolista apua.

Onko selluliitista haittaa?

Selluliitti voi usein tuntua vain esteettiseltä vaivalta, mutta pitkäaikaiset ja laajat kuonakertymät vahingoittavat myös lymfajärjestelmää, verenkiertoa, sekä kudoksen ja lihaksen toimintaa. Kertymäalueet voivat myös tuntua kipeiltä, turvonneilta ja raskailta.

Mitä kauemmin kuona ja rasva saa muodostua kudoksiin, sitä tiukemmassa kertymä on. Kudosalue voi tuntua käsiin puristaessa kipeältä ja paleltuu myös helpommin.

Vastoin yleistä näkemystä, me Method Pisarassa luokittelemme selluliitin terveyshaitaksi.

Suurentuneet rasvasolut ja kuonakertymät painavat lymfasuonistoa niin, että nestekierto ja kuonanpoisto häiriintyy. Tämä johtaa taas solujen aineenvaihdunnan ja hapensaannin heikentymiseen. Elintavoilla on suurin merkitys solujen hyvinvoinnille ja hoitoihin kannattaa sitoutua vasta kun on valmis korjaamaan häiriötiloihin johtavat syyt.

Selluliitti ja laihtuminen

Vaikka elintavoilla on suuri merkitys selluliitin kertymiseen ja näkymiseen ja painon pudotessa menetät rasvaa ja kuonaakin, rasvattomimallekin treenaajalle voi jäädä kudoksen pintaa löystymää ja selluliittia. Erityisesti jos lihas-/ fasciahuolto laiminlyödään tai ravinto sisältää paljon prosessoituja tuotteita. Tukkeutuneet lihakset estävät lymfajärjestelmän optimaalisen kuonanpoiston.

Selluliitista on mahdollista päästä eroon, mutta pysyvät muutokset vaativat lähes aina elintapojen muutoksia ja terveystilanteen kartoittamista. Hoito-ohjelmat aloitetaankin aina terapeutin tekemällä konsultaatiolla. Muistathan, että perusasioiden tulee olla aina kunnossa, ennen kuin kannattaa hifistellä erityiskuureilla, -tuotteilla tai -ideologioilla!

Method Pisara® -selluliittiterapiassa poistetaan ja tyhjennetään vartalon alueen selluliitti- ja rasvakertymiä, kiinteytetään veltostunutta ihoa ja sidekudosta ja hoidetaan lihaksia joko kohottamalla ja stimuloimalla kiinteämmäksi tai huoltamalla jumeja.


Haluatko tietää hoidoistamme lisää?

Ota yhteyttä, tai varaa aika ilmaiseen konsultaatioon ja näytehoitoon!

Terveen ja kauniin kehon edellytyksenä on aina:

1. Solujen optimaalinen kasvualusta ja hyvinvointi
2. Toimiva aineenvaihdunta ja kuonanpoistojärjestelmä
3. Riittävä lepo, tasapainoinen mieli ja oikea elinympäristö