Puolisoni kuoli – Kiitos Rakkaudesta

Tämän lyhyen elämäni aikana olen varmasti saanut oppia haasteista: siitä miten ne otetaan vastaan, miten ne käsitellään ja miten elämä jatkuu.

Kaikki on ollut kasvatusta siihen, kuka olen tänään ja mitä teen tänään. Se on mahdollistanut sen, että olen kehittänyt terveyskonseptini ja auttanut tuhatpäistä asiakaskuntaamme.

Minut on valmennettu hyvin, ja olen ollut kuuliainen tässä elämän pelissä. Koen, että vahvuuteni on ollut usko siihen mitä edustan. Elän itse niin kuin opetan.


Toistuvasti törmään hyviin ihmisiin, jotka jakavat ja tahtovat hyvää – mutta oman elämän heiluessa, usko horjahtaa vahvasti. Tilalle ilmestyvät pelon johdattelema keho ja mieli.

Halusin tuoda tämän aiheen esille, sillä se perusseikka, johon jokaisen elämä rakentuu on oma onnellisuus ja rakkaus.

Ilman tätä vahvuutta en varmasti olisi takaisin omassa elämänvirrassani ja valmiina tulevaan.


Olen porskuttanut läpi erilaisen lapsuuden, esikoiseni pysyvän sairastumisen, taloudellisen taantuman, avioeron, ex-puolison sairastumisen ja läheisten kuolemien. 

Olen oppinut nousemaan pian jaloilleni ja uskomaan elämän kantavaan voimaan. Kaikesta selviää ja siihen on syynsä, miksi haasteita annetaan.

Koin itse elämäni suurimman heilutuksen tänä kesänä.

Tunnustan, että kaikki aikaisempi haasteellisuus on ollut vain seinäpaperia tämän rinnalla. Keväällä ennen onnettomuutta ystäväni sanoikin, että elämäni romaani menee jo jatko-osille. Löysin kuitenkin itseni taas yhä suuremman haasteen edestä juuri kun ajattelin uuden ajan koittaneen. Olin ajatellut, että minulla on nyt mahdollisuus niittää satoa elämäni eri osa-alueilla.

Maa tärisee. Elämä loppuu. Henki salpaantuu.

En pysty hengittämään. Shokkireaktio on vahvasti saavuttanut minut.

Nyt aikaa on kulunut reilu kuukausi ja olen palannut ”lomaltani” töihin. Paljon on prosessoitu, kohdattu ja reagoitu niin itseni sekä myös lasteni kanssa.

Olen elänyt niin kuin opetan, uskoni on pysynyt ja nyt olen kiitollinen kaikesta elämässäni.

Voin olla jopa kiitollinen tapahtuneesta, ja se on paljon.

 

Elämä jatkuu – mutta millä laadulla?

Pelkkä hengittäminen ja suorittaminen ei ole elämää.

Muistakaa rakentaa oma elämänne ainoastaan oman onnellisuutenne varaan. Kaikki se, mikä voidaan viedä sinulta pois, ei ole hyvän ja onnellisen elämän perusta.

Onnellisuutta ei ole ura, vauraus, lapset tai puoliso. Kun rakennat elämäsi oman onnellisuutesi varaan, voit rikastuttaa elämääsi näillä muilla tekijöillä.

Rakkaus. Itsensä rakastaminen. Se vaatii työtä, mutta se on kaikille mahdollista.

Tämä on perusta menestyvälle keholle ja mielelle.

 

Kiitollisuus on rakkauden korkein muoto

Harjoita kiitollisuutta päivittäin. Joka ilta pystyt sanomaan muutaman asian, josta olet kiitollinen. Myös kamalimpina päivinä.

Olemme sanoneet lasteni kanssa joka ilta jo vuosien ajan, mistä olemme kiitollisia. Välillä mietin, että ovatko nämä vain sanoja, jotka eivät sinäänsä ole tarkoituksellisia vaan pelkkää rutiinia.

Elämä kuulee ainoastaan sydämen äänen, joten sanoilla ei ole merkitystä.

Et voi huijata elämän pelissä. Sain hiljattain vahvistuksen, että iltaiset kiitollisuudet eivät ole olleet vain rutiinia.

Mieheni onnettomuuden jälkeen päivämme olivat alkuun voimattomia, ja lopulta vain alakuloisia tai ilottomia. Sydämeni oli kuin autiomaa. En tuntenut mitään.

Tämän keskellä yhtenä iltana kuopukseni, 9-vuotias tyttäreni, sanoi: ”Olen tänään kiitollinen siitä, että käytiin uimassa, kiitollinen siitä että sain paidan, kiitollinen siitä että Juha kuoli nopeasti ja kiitollinen siitä että äiti.”

Olen kiitollinen kaikesta aineettomasta ja aineellisesta elämässäni.

Voikaa hyvin ja toivon teille riittävästi,
Teresa

 

Teresa Sepponen on Method Pisara® -terveyskonseptin kehittäjä, Terveysklinikka Pisaran perustaja, funktionaalisen lääketieteen sairaanhoitaja, valmentaja ja mentori.