Uusi blogisarja: Ensimmäiset askeleet, Tiia-Liinan hoitopolkutarina osa 2
Kirjoitin ensimmäisessä osassa siitä, mitä olin ensimmäisen tapaamisen jälkeen Teresan kanssa ymmärtänyt, oivaltanut ja kohdannut.
Nyt kerron, mitä tapahtui sen jälkeen.
Ruokapäiväkirja avuksi kartoittamaan tilannetta
Teresa pyysi minua kirjoittamaan ruokapäiväkirjaa. Tiesin, että tulen saamaan sieltä hyvää palautetta, sillä olen aina syönyt todella laadukkaasti, hyvin, ja tarkasti, varsinkin yrittäessä pudottaa painoa- eli pitkään. Teresan sanojen mukaan, suurin osa perussairauksistani aiheuttaa aineenvaihdunnallisia häiriöitä, joten painon pudotuskaan ei ole ollut tavallista, helppoa, tai ollenkaan normaalia minulle, ja eniten minua häiritsee se, että tuntuu etten pysty itse vaikuttamaan omaan kehooni, siltä minusta ainakin tuntui.
Palautettuani ruokapäiväkirjan parin viikon ajalta, sain kuin sainkin siitä hyvää palautetta.
Mutta, siellä ilmeni yksi suuri epäkohta, tai ongelma, joka täytyi korjata. Muutimme ruokavaliotani siten, että kaikki prosessoitu, ja paljon käsitelty lisäaineiden ja E -koodien täyttämät ruoat oli jätettävä pois, vaikkei niitä paljon ruokavaliossani ollutkaan. Kuitenkin, oli syötävä vielä paljon paljon puhtaammin, joten vaihdoin ruokavalioni 100% luomuruokavalioon.
Hei, hei pasta – hetkeksi ainakin!
Lisäksi, poistin ruokavaliostani 4 viikoksi riisin, pastan ja perunan, jonka jälkeen sain syödä niitä kerran viikossa. Maitotuotteet jätin minimiin ja ruokarytmini vaihtui pätkäpaastoon. Vaikeinta näissä muutoksissa oli ehdottomasti pätkäpaasto, terveisin 5 kertaa päivässä 2-3 tunnin välein syövä kilpaurheilija…Otimme myös käyttöön Mikroveda Life -tuotteen aamuun, joka tasapainottaisi suoleni toimintaa, sekä D vitamiinin ja CardiOmegan.
Vaikea alku – muutos vaatii aikaa
Ensimmäiset kaksi viikkoa tunsin, miten kehoni reagoi puhtaaseen ruokaan. Se oli outoa sillä voisi ajatella, että siitä seuraa vain hyvää. Mutta kun on syönyt niin kauan prosessoituja tuotteita, menee ensin keho sekaisin. 2 viikon jälkeen oloni ei ole vuosiin tuntunut niin kevyeltä, ja hyvältä vaikka ensin sainkin kovia vatsakipuja. Olen äärimmäisen tarkka minulle annetuista ohjeista, ja noudatan tätä ruokavaliota edelleen, en kuitenkaan enään tunne kehoani niin kevyeksi, kuin aluksi. Kuitenkin, jos syön poikkeuksellisesti jotain prosessoitua, tunnen sen heti kehossani, se ei tunnu hyvältä, enkä ihmettele, miten tukossa kehoni on ollut, ehkä ne aspartaamin täyteiset proteiinirahkat eivät olleetkaan minulle se parhain vaihtoehto. Teresa on painottanut sitä, että muutos vaatii aikaa, täytyy olla armollinen omalle keholle, ja se on tässä matkassa minulle erityisen vaikeaa.
Ensimmäiset muutokset olivat siis kipeiden asioiden kohtaamista pintapuolisesti, sitten lähdettiin korjaamaan ruokavalio. Teresa piirsi minulle soluja, ja miltä ne mahdollisesti näyttävät, sekä tukkeumat, että autoimmuunisairauksien tuomat haasteet.
Haluan ehdottomasti omilla valinnoilla tähän vaikuttaa, ja kun Teresa ne asiat minulle selitti, se tuntui olevan minulle täysin selvää. Olin innoissani, odottavainen, ja jopa ajattelin että tämä varmaan nopeasti tästä helpottaa. Ymmärsin aika pian kuitenkin, että ollaan aika pitkällä matkalla nyt, ja tämä vaatii enemmän aikaa, kun minulle entuudestaan tutut 6 kk kisadieetit.
Teresa sanoi, että seuraava vaihe tulee olemaan haastavin, kävisimme läpi näitä paljon puhuttuja haitallisia koodeja, stressi signaaleja, ja sitä, miksi juuri minulla on nämä sairaudet.
Siihen pääsemme ensi kerralla, kiitos kun seuraat matkaani <3
-Tiia-Liina
Teresan pohdinnat hoitopolun edetessä.
Loputon polku muutokseen?
Polku muutokseen Tintin laisessa tilanteessa on haastava, hidas ja hänelle varmastikin tuntuu jopa loputtomalta. Saamme pieniä ja isoja muutoksia, tulee takapakkia, henkilökohtainen elämä mullistuu sillä Tintti muuttuu, läheiset henkilöt oireilevat ja jopa vaihtuvat.
Näin on aina, kun ihminen muutoksen saattelemana hakeutuu takaisin omaan voimaansa ja erilaiseen tietoisuuteen. Terve itsensä rakastamisen merkitys hahmottuu ja sitä rakennetaan.
Muutoksen rikkaus ja kauneus
Kaikki ympärillä olevat henkilöt eivät sulata tätä muutosta, varsinkin jos se on jollakin tavalla heiltä pois. Mutta muutoksen rikkaus ja kauneus on se, että oikeat ja aidot läheiset jäävät rinnalle ja itse muuttujalle mahdollistuu elämän vapaus ja itsen menestyminen. Ja mikä vielä parasta; läheisen oma eheytyminen saattaa myös käynnistyä tämän myötä.
Meillä Tintin kanssa muutokset tuntuvat olevan melko helppoa aloittaa ja hän oivaltaa perusasetelman hyvin. On kuitenkin muuttujalle yllättävää usein, että helpon vaiheen jälkeen tulee aina eteen ne vaikeammat aiheet, joihin muutosten tulee myös ylettyä. Näillä tarkoitan niitä itsessä olevia syvimpä aiheita, joista vielä päästää irti ja toteuttaa.
Kun samalla haemme kehon, fyysisten solujen toiminnan kuntouttamista, kaikki stressi siignaalit heilauttavat tätä osuutta ja näin henkisten aiheiden kohtaamiset häiritsevät jopa vahvasti fysiologisten muutosten saavuttamista.
Kun haluamme eheyttää kehon vointia, on vain yksi vaihtoehto siihen, mikäli haluamme pysyvää muutosta. Kehon ja mielen menestyminen lähtee aina solutasolta asti ja se tarkoittaa ravinnon tarkastelua. Ei niinkään sitä, onko kasviksia riittävästi yms yleisesti opittua ravinto-oppia, vaan se tuetko vai vaikeutatko ravinnon puolesta kehosi toimintaa, toimiiko kehosi solutasolla, niin kuin sen kuuluisi toimia, kasvattaako kehosi sairauksia, pystyykö kehosi korjaamaan itseään, miten aivosi voi, millainen on unesi jne. Lähdemme aina ensiksi kuntouttamaan jokaisen solun toimintaa ja tämän kautta pääsemme eteenpäin.
Tämä onkin Tintillä tällä hetkellä suurin haaste: keho ei tule menestymään ilman solumuistin virheellisten koodien purkua ja koodien purku taas hidastaa hetkellisesti kehon elpymistä.
Kiinnostuitko?
Tiia-Liinan pätkäpaasto – lisää pätkäpaastosta aiemmassa blogissamme: https://methodpisara.com/sopisiko-patkapaasto-sinun-kehollesi/