Kuinka paljon pitää urheilla, jotta voi hyvin?
Ajatellaan, että liikunnan määrä on se, mikä korjaa kaiken. Mitä enemmän liikkuu, sitä paremmin keho toimii ja tulee toivottuja tuloksia.
Mutta oletko miettinyt miksi painosi ei putoa tai miksi sairastelet, vaikka liikkuisit aktiivisesti?
Alkuvuoden kuntokuurikauden ollessa päällä, olemme kiinnittäneet huomiota asiakkaidemme käsitykseen siitä, miten laitetaan itsensä kuntoon. Kaiken ytimessä on urheilu: lukemattomien jumppien, lenkkien ja spinning-tuntien aloittaminen – ja tietysti määrällisesti kunnon ylilyönnillä!
Silti moni ihmettelee, miksi ei saavuta riittäviä tuloksia tai miksi tuloksellisuus jopa hidastuu tai pysähtyy.
Miksi runsaasta liikunnasta huolimatta sairastellaan tai kerätään selluliittiä kehoon? Liikkumallahan juuri pidetään huolta itsestä.
Haluan nyt antaa perspektiiviä tähän ”urheilullisuuden illuusioon”. Lähdetään siitä, että liikunta on tärkeää ja tarpeellista.
Liikunnan avulla voimme polttaa rasvaa ja lisätä kuntoa, parantaa aineenvaihduntaa ja hapenottokykyä – check!
Meidän tulee kuitenkin huomioida keho kokonaisuutena. Emme voi tuijottaa ainoastaan esimerkiksi kalorimäärien polttamista tai ylikuormittaa lihaksia toistuvasti.
Keho tarvitsee myös huoltoa ja rakkautta. Lemmikkieläimistäkin pidetään usein parempaa huolta kuin omasta kehosta 😉
Millainen johtaja sinä olet?
Kehomme sisäinen maailma – työläiset – tarvitsevat oikeaa ravintoa, energiaa ja happea. Ne tarvitsevat lepoa ja vapaapäiviä. Ne tarvitsevat iloa ja rakkautta.
Oletko johtajana huolehtinut näistä tekijöistä?
Onko ravintosi puhdasta vai koostuuko se paljon prosessoiduista ja synteettisistä aineksista?
Liikunnan ohella usein käytetään paljon rasvattomia ja vähäkalorisia tuotteita, rahkoja ja proteiinilisiä.
Muistutan, että kehomme ymmärtää vain puhtaan ravinnon ja ymmärtää, miten se käsitellään. Tunnistamattomat tai epäpuhtaat likaavat veren ja kuormittavat lymfajärjestelmän, joten syömällä saatat lisätä myös selluliittiä.
Veri-lymfa-ähkyisen kehon vastutuskyky on heikentynyt, solut eivät myöskään saa ravinteita perille toivotulla tasolla. Tällaisen ravinnon keho on usein myös hapan, mikä osaltaan on oleellinen siihen, kasvattaako kehosi sairauksia.
Huollatko kehoasi säännöllisesti?
Huoltamattomat lihakset eivät pysty toimimaan suunnitellulla tavalla ja ne myös tukkivat aineenvaihduntaa – eli lisäävät selluliittia.
- Niska-hartiaseudun lihasjumit aiheuttavat haasteita aivojen verenkierrolle ja puhdistumiselle.
- Lihaskalvo- ja lihasjumit selässä voivat puolestaan provosoida selkärangan välilevyjen väsymiseen.
- Lihaskireydet esimerkiksi polvissa ja nilkoissa aiheuttavat liikavarpaiden esiintuloa.
Kunnioittakaa tehdastanne ja huoltakaa sitä! Saavutamme toiminnallisen onnistumisen vasta kokonaisuuden kautta eli muista terveellinen määrä liikuntaa, ravinto, lepo, huolto ja rakkaus.
Teresa Sepponen on Method Pisara® -terveyskonseptin kehittäjä, Terveysklinikka Pisaran perustaja, funktionaalisen lääketieteen sairaanhoitaja, valmentaja ja mentori.
VARAA TÄÄLTÄ AIKA NÄYTEHOITOON TAI ILMAISEEN KONSULTAATIOOMME!
”Olemme unohtaneet vanhat vuosituhansia tunnetut totuudet fysiologiasta ja maailmankaikkeudesta. Haluan toimia solujen tulkkina, sillä ne eivät valehtele. Mielemme ja ulkokuoremme paljastavat solujen todellisen tilan ja lopulta sairastuvat ilman puhdasta kehoa. Minua kiinnostaa miten tätä mielenkiintoista ja humoristista elämän peliä pelataan. Haluan auttaa ja tuoda oppimani tiedon kaikille, jotka haluavat löytää oman terveyspotentiaalinsa.”
– Teresa Sepponen