Method Pisara® -lihas- ja fasciaterapia

Method Pisara® -lihas- ja fasciaterapiapaketeilla hoidetaan sekä kireitä, että stimulaatiota vaativia lihaksia, sekä kiristyneitä lihaskalvoja (fascia-hoidot) sähkö- ja  alipaineterapioilla.

Hoidot suoritetaan lähes poikkeuksetta sarjahoitoina pysyvien tulosten saavuttamiseksi.

Hoitosarja määritellään aina lihaksiston ja jumien tilanteen mukaan siten, että kokonaisuus otetaan huomioon hyvin laajasti. Terapiat eivät rajoitu ainoastaan itse kipeään tai kireään alueeseen vaan ongelman korjaamiseksi tulee huomioida kokonaisuus laajemmin. Lihaskalvot (fasciat) vaikuttavat yllättävän laajalle alueelle itse ongelmakohdasta tai ovat aiheuttaneet jopa itse ongelman. Lihasjumit eivät myöskään aina ole mukana oireiden taustalla. Tulee selvittää oireen laatu ja siihen vaikuttavat tekijät. Tämän perusteella tehdään hoitosuunnitelma. Esimerkiksi päänsäryn aiheuttaja voi olla niskajumit ja kireät kalvot, hartiajumi ja kireys voi ilmentyä olkapään kipuna, selän välilevyoireet voivat johtua kireistä selän lihaksista ja -fascioista. Kasvavan ja liikkuvan lapsen polvioireet aiheutuvat esim. kiristyneistä fascioista ja vaivaisenluut kipuilevat jopa polveen asti ylettyvistä fascia-jumeista jne.

Method Pisara® -lihas- ja fasciaterapia hoitaa syitä oireiden takana, ei pelkkää oiretta. Hoito on vahvasti kudoksiin vaikuttava ja tuloksiin päästään yhdistelemällä eri laitehoito-osioita. Nämä terapiat ovat erityisesti kehitetty tilanteisiin, joissa hieronta, venytykset yms eivät enää kykene korjaavaan muutokseen vaan ovat enemmänkin enää oireita helpottavia toimenpiteitä. Kun jumit ja kireydet ovat tarpeeksi vahvoja, vaativat ne solutason helpotuksen, jotta niitä voi taas itse huoltaa. Terapioiden jälkeen ohjeistetut venytykset ovat hyvin oleelliset lopputuloksen kannalta ja hieronnoista saa näiden jälkeen myös tavoitellun tuloksen. Terapioihin yhdistetään usein koneellinen lymfaterapia, jonka avulla saadaan jo olemassa olevat turvotukset pois tai autetaan vapautuneita kertymiä poistumaan kehosta. Lymfaterapia on hyvä keino löytää kehon jumikohdat ja todeta niiden laajuus. Siksi se on informatiivinen hoito kokonaisuudessaan ja usein hyvä tehdä jo ihan ensimmäisenä hoitona.

Yksittäinen lihas- ja fasciaterapia on hyvin vahva hoito sellaisenaan ja antaa pikaisesti avun jumiutuneisiin lihaksiin ja kiristäviin lihaskalvoihin.

Korjaavat ja pysyvämmät muutokset saavutetaan kuitenkin aina hoitosarjan kautta. Hoitosarja koostuu yleensä 3-5 hoidosta riippuen tilanteen tasosta. Hoitosarjoihin yhdistetään erilaisin laajuuksin lihaksiin ja fascioihin vaikuttavia terapioita ja ne tehdään sovitussa aikataulussa. Itse venytykset asiakas tekee itsenäisesti päivittäin ohjeiden mukaisesti.


Fascia-hoidon aikana saatat tuntea lievää kiristyksen tai kivun tunnetta, mutta hoito on nopea, ja tuntemus menee heti alipaineen hellittäessä ohi. Teemme fascia-käsittelyn aina lämmitettyyn ja käsiteltyyn lihakseen.

Method Pisara® -lihas- ja fasciaterapia tehokas hoitomuoto, ja sitä käytetään mm. seuraavissa tilanteissa:

* akuutti tai krooninen lihas-/fasciakireys
* lihasten vahvistus (esim. vatsakohotus, erkaantuneet vatsalihakset, lihastreeni)
* lihasten uudelleenaktivointi trauman tai veltostuman jäljiltä (esim. sektiot, lievät halvaukset, trauman jälkeinen lihaksen kuntoutus)
* Pakarankohotus
* Kireyksistä aiheutuneet niveloireet ja päänsäryt
* Aineenvaihduntahäiriöt (jumeista johtuvat turvotukset)

 


 

Sabinan selkäkivut katosivat

”Ensimmäisellä hoitokerralla käytiin läpi vartaloni lymfajärjestelmät ja hoitaja huomasi selkäni ongelman. Minulla on skolioosi, joka tekee selän tietyistä lihaksista kireät ja rasittuneet. Selkäni ongelmat jatkuvat niskaan asti, joka oli täysin tukossa kerryttäen samalla turvotusta kasvoihin. Kun kävin kasvojen sarjahoidossa, minulle tehtiin myös selälle hoito sähköllä, ultraäänellä ja irrotettiin lihaskalvoja. Aineen-vaihdunta saatin hyvin vilkastettua. Kotiläksyksi sain selkävenytykset. Hoito tehtiin minulle 3 kertaa ja joka kerta selkä tuntui ja näytti paremmalta. Hoidon jälkeen välitön fiilis oli mahtava! Selkä oli vetreä, hyvävointinen ja ajatukset selkeämmät, kun veri pääsi pumppaamaan paremmin aivoihin.”

 


Hinnat

Sähköterapia lihashuoltoon tai -stimulaatioon 30 min – alk. 95 € (Yhdistelmähoidot pakettihintaan)

Fascia-lihaskalvokäsittelyt alk. 55 €

VARAA HOITOAIKA TAI ILMAINEN KONSULTAATIO!


Olemme STUK:n ja TUKES:n tarkistama palvelu (2019).