Method Pisara® -lymfaterapia

Lymfajärjestelmä koostuu lymfasuonista ja lymfa-, eli imusolmukkeista, jotka ovat yhteydessä verenkiertoon. Lymfaneste kuljettaa kuona-aineita, jotka poistuvat elimistöstä hien, virtsan ja ulosteiden mukana.

Jos lymfajärjestelmä ei toimi, lymfasuonista alkaa vuotaa kuona-aineita vereen ja pehmytkudoksiin.

Tämä hidastaa kudosten hapensaantia ja tuloksena voi olla selluliitin lisääntymistä, vastustuskyvyn laskua, verenkierron hidastumista, nivel- ja lihasjäykkyyttä, palelua, päänsärkyä ja yleistä tukkoisuuden tunnetta aineenvaihdunnassa.

Lymfajärjestelmä voi tukkeutua ja hidastua myös lihasperäisistä syistä, jos lihasta ei huolleta venytyksillä ja elvyttävällä liikunnalla tai esimerkiksi staattinen työasento tukkii imusolmukkeita. Järjestelmän toimivuuden kannalta on tärkeää kiinnittää huomiota ravinnon laatuun ja riittävään veden juontiin.

Hoitajaltamme saat perusohjeistuksen kehosi huoltamiseksi sekä arvion oman lymfajärjestelmäsi tilasta ja mahdollisesta tarvittavasta lisähoidosta.


Kroonisesti alentuneen immuniteetin ja hidastuneen lymfatoiminnan korjaaminen aloitetaan terapeutin tekemällä terveyskonsultaatiolla, jossa tehdään myös hoitosuunnitelma.

Voit varata ensimmäiseksi hoidoksi myös ensin koneellisen koko vartalon lymfahoidon, jonka yhteydessä varataan konsultaatioaika ja jatkohoidot.

Koneellisella lymfahoidolla käsitellään joko koko vartalo tai vain tarvittava hoitoalue (leikkauksen jälkeiset lymfat).

Lymfahoitoa suositellaan säännölliseksi kehonhuoltomenetelmäksi ja se sopii myös raskaana oleville.

 

Lymfahoito on erityisen suositeltavaa seuraavissa tapauksissa:

* Turvotustilat
* Leikkauksien ja kirurgisten toimenpiteiden esi- ja jälkihoitona
* Raskausajan turvotus (lymfaterapia suoritetaan manuaalisesti)
* Revähtymien, nyrjähdyksien ja murtumien aiheuttama turvotus
* Aineenvaihdunnan hidastuminen ja tukkoisuuden tunne sairastumisen,
* Lääkekuurin tai elämänmuutosten myötä

 

Lymfaterapiaa ei voi antaa seuraavissa tapauksissa:

* Kasvaimet, joiden hoito on vielä kesken
* Verisuonitukokset
* Akuutit tulehdustilat
* Paranemisvaiheen haavaumat ja leikkausarvet tulee aina arvioida yksilöllisesti

 


Koneellinen lymfahoito

Lymfahoidolla käsitellään koko vartalo ja kasvot alipainelaitteen avulla. Hoidon lopuksi saat rentouttavan päähieronnan.

Terapeutti suorittaa hoidon ja kertoo lymfajärjestelmän tilastasi hoidon aikana, sekä tekee jatkohoitosuunnitelman tarpeiden mukaan.

Hoito tuntuu harvoin voimakkaalta, mutta jälkivaikutuksina voi tulla palelua, lisääntynyttä virtsaamisen tarvetta tai lievää pahoinvointia, jos nestettä ja kuonaa liikkuu paljon.

On tärkeää juoda joka päivä, ja erityisesti hoitoa edeltävinä ja jälkeisinä päivinä, reilusti yli kaksi litraa puhdasta hiilihapotonta vettä, jotta kuonakertymät pääsevät poistumaan aineenvaihdunnan myötä.

Ennen kirurgista toimenpidettä suoritettava hoito kannattaa tehdä leikkauspäivänä tai sitä edeltävänä iltana. Leikkauksen jälkeinen lymfa tehdään yksilöllisesti paranemisesta riippuen yleensä viimeistään kun tikit on poistettu. Lymfan voi suorittaa paranemisvaiheessa hyvin tiheäänkin tahtiin, jotta nestettä ja alentuneen aineenvaihdunnan myötä tulehdusmahdollisuuksia ei kerry käsiteltyyn kudokseen.

Koneellinen lymfahoito suoritetaan aina kaikissa ylläpitohoidoissa, selluliitti- ja kiinteytys-, sekä DMK Skin Revision™-ihoterapiasarjojen yhteydessä.


Raskausajan lymfahoito

Raskausajan lymfahoidot suoritetaan pääsääntöisesti manuaalisesti. Raskauden loppuvaiheessa lymfaamiseen voidaan käyttää myös alipaine- tai ultraäänilaitteita, jos vointi sallii tämän, ja erityisesti jos turvotus on erittäin voimakasta.

Vatsan kasvaessa hoito suoritetaan sekä selin-, että kylkimakuulla. Hoidon lopuksi saat vielä rentouttavan päähieronnan.

Suosittelemme tulemaan lymfahoitoihin raskauden toisesta kolmanneksesta eteenpäin.

 


Hinnat

Koneellinen lymfahoito vartalo ja kasvot 60 min 95 €

Raskausajan manuaalinen lymfahieronta vartalolle 75 min 95 €

 

VARAA HOITOAIKA TAI ILMAINEN KONSULTAATIO!